Lue lisää kuvan alapuolelta
Lue lisää kuvan alapuolelta
Markku Nurminen

Markku Nurminen

palvelujen kehittäjä, co-designer, markkinoinnin ja viestinnän asiantuntija, valmentaja, valokuvaaja

Markku on opiskellut Helsingin yliopistossa humanistisia ja valtiotieteellisiä aineita sekä johtamista mm. Aalto-yliopistossa ja VIAGroupissa.

Markku Nurminen aloitti 1980-­luvulla viestinnän suunnittelijana, ja on sen jälkeen johtanut lukuisia suunnittelutiimejä ja -­projekteja, työskennellyt satojen yritysten, yhteisöjen ja julkishallinnon organisaatioiden kanssa liiketoiminnan, palvelukehityksen, markkinoinnin, viestinnän, brändien kehittämisen ja co-designin projekteissa. Hän on toiminut hallituksen jäsenenä kansainvälisissä markkinointiviestintäketjuissa. Markku on toiminut palvelualan yrittäjänä yli 20 vuotta ja ollut mukana monien palveluyritysten perustamisessa ja hallitustyöskentelyssä.

Markun asiakkaita ovat olleet niin suuret pörssiyhtiöt kuin pienet teknologiayhtiöt, ministeriöt, kaupungit, kunnat ja kolmannen sektorin toimijat. Monipuolinen osaaminen ja kokemustausta ovat tuoneet hyvän pohjan asiakassuuntautuneen palvelutoiminnan, asiakas-­ ja käyttäjälähtöisten tuotteiden ja palvelujen sekä innovaatiohankkeiden toteuttamiseen.

Julkishallinnon kehittämishankkeet ovat sisältäneet mm. yrityspalvelujen, sosiaali- ja terveyspalvelujen sekä kolmannen sektorin ja julkisten toimijoiden yhteiskehityshankkeita.

Kouluttajana ja kehittämisvalmentajana Markku on toiminut mm. seuraavissa oppilaitoksissa: Aalto Education, AEL, Celia, FCG, Kuntaliitto, Lahden Muotoiluinstituutti, Laurea, Markkinointi-­‐insitituutti, Oulun ammattikorkeakoulu, Palmenia, Rate-­koulutus ja Tekes.

Markku on myös kuva-artesaani ja suorittanut valokuvaajan erikoisammattitutkinnon, toiminut galleristina, valokuvaajana, pitänyt näyttelyitä ja julkaissut yhden valokuvateoksen.

Markku Nurmisen osaamisalueita ovat:

  • palvelujen strateginen suunnittelu ja radikaalit uudistukset
  • palvelumuotoilun soveltaminen palvelujen kehittämiseen
  • yritysten, yhteisöjen ja julkisten toimijoiden palvelujen yhteiskehittäminen
  • viestinnän strateginen suunnittelu sekä viestintäohjelmien suunnittelu ja toteutus
  • valokuvan käyttö yhteisöjen ja yksilöiden kehittämistyössä